Mattias Falck fick en tung comeback efter coronapandemin. Foto: TT

Falck lyfte inte i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

I går gjorde Mattias Falck tävlingscomeback efter coronakrisen när det var semifinal i det tyska slutspelet. Den svenske VM-tvåan föll dock tämligen enkelt mot Patrick Franziska som vann med 3-0.

Setsiffrorna skrevs till 11-5,11-9,11-7 och Falcks Werder Bremen blev därmed utslaget av Saarbrücken (0-3) som i kraft av att ha varit högre placerad i grundserien (vann den) fick spela på hemmaplan.

Franziska har under coronapandemin tillbringat en del tid i Sverige med sin svenska flickvän och bland annat sparrat mot en pingisrobot, ett upplägg som påminner om det hans tyske landsman Dimitrij Ovtjarov gjorde.

Corona och idrott

För tre veckor sedan förlorade Falck mot unge Truls Möregårdh med 0-4 i SVT Sports ”Utmanarmötet” i en inofficiell match med mycket prestige.

Källberg: ”Kunnat träna sedan två månader”

I dag ställs Kristian Karlssons och Anton Källbergs Düsseldorf mot Ochsenhausen.

– Jag har kunnat träna pingis igen sedan cirka två månader tillbaka och känner mig i bra form både fysiskt och spelmässigt och hoppas att få chansen och kunna visa det, säger Källberg till det svenska bordtennisförbundet.

Finalen spelas i Frankfurt på söndag. På grund av coronakrisen har antalet matcher minskats till en semifinal och en final och dubbeln i matcherna är dessutom borttagen och det spelas enbart singelmatcher. Som brukligt är var det ingen publik på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet