Falck skrällvann mot världstvåan

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske bordtennisstjärnan Mattias Falck, 29, stod för en imponerande överraskning då han slog världstvåan Xu Xin i storturneringen WTT Macao. Han vann kvartsfinalen med 3-1 i set och är nu klar för semifinal.

– Jag är väldigt nöjd. Jag spelar fantastisk pingis, säger Falck till SVT Sport.

World Table Tennis är en ny organisation som har bildats för att göra bordtennisen större och mer kommersiell. Just nu pågår organisationens första turnering i Macao och svenske Mattias Falck har tagit sig till semifinal.

Segern i kvartsfinalen var oerhört imponerande då han slog världstvåan Xin Xu med 3-1 i set. Falck inledde med att vinna två raka set innan kinesen var klart bättre i det tredje och vann med 11-2. Men Falck samlade sig bra igen och tog hem segern efter 11-8 i det fjärde.

”Jag är väldigt nöjd”

Det är första gången Falck, som är åtta på världsrankingen, vinner över Xu Xin.

– Det är den högst rankade som jag har vunnit mot, så jag är väldigt nöjd. Jag har spelat väldigt bra pingis, säger svensken.

Spelar du ditt livs bordtennis?

– Ja, det är absolut i toppen. Så det är väldigt bra.

Semifinal väntar

I morgon väntar en semifinal mot kinesen Chuqin Wang. Wang, som är tolva på världsrankingen, slog brasilianaren Hugo Calderano i en femsetare i kvartsfinalen.

Falck har nu spelat in 32 500 amerikanska dollar i turneringen, det vill säga cirka 277 000 svenska kronor.

– Det är en väldigt prispott med pingisens mått mätt. Så det är roligt om man lyckas spela bra här och blir belönad med det.

ARKIV: Falck prisades på Idrottsgalan (28 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.