”Jag kommer gå in för att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag ska 18-årige Truls Möregårdh möta 28-årige Mattias Falck i SVT:s ”Utmanarmöte”.

– Vi har bra koll på varandra och har mötts ganska många gånger på match ändå, säger Truls Möregårdh till SVT Sport

Det är två månader sen som det unga pingislöftet i Eslöv spelade match senast. En ganska ovan situation eftersom bordtennis är en sport som spelas åter om. Istället för matcher har Möregårdh tränat och då ofta i Halmstad med just motståndaren Mattias Falck. Men mycket prat om matchen har det inte blivit.

– Nä, jag har inte pratat så mycket med han, vi är lite ovänner nu, skrattar den unge pingistalangen.

Nästa J-O

Matchen kommer att kommenteras av pingislegendaren Jan-Ove Waldner. Det har sagts att Sverige har inte sedan J-O slog igenom haft en så ung spelare med samma potential. Truls tycker själv att det finns vissa likheter då de båda spelar mycket på forehand, något som är ovanligare idag än vad det var under Waldners tid.

– Kommer att vara lite spänt så klart när man vet att han sitter och ser hela matchen.

Kommer gå in för att vinna

Matchen på söndag kommer inte bli någon uppvisningsmatch, Truls ser fram emot hårt spel och en jämn match. Mycket för att bjuda publiken på underhållning och glädje eftersom det är dåligt med livesänd idrott i dessa tider. Och även om Falck är favoriten så ska den unge Eslövsspelaren ge honom en match, och det finns kanske ett och annat ess i rockärmen.

– Förhoppningsvis har jag det men jag kommer inte avslöja dem, skrattar han avslutande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.