Kristian Karlsson. Foto: Bildbyrån

Stopp för Karlsson i EM-semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen herrsingelfinal för Kristian Karlsson i bordtennis-EM.

Svensken förlorade mot en formtoppad Ovidiu Ionescu.

Kristian Karlsson får nöja sig med brons i singelklassen i EM. Efter att ha besegrat Marcos Freitas, 15 i världen,  med 11–8 i sjunde och avgörande set i kvarten, föll han under söndagen med 1–4 i set mot rumänen Ovidiu Ionescu.

I en duell mellan två spelare med hårda slag som främsta vapen var det Ionescu som lyckades behålla kontrollen bäst. Rumänen, som på vägen till semin besegrat bland annat legendaren Vladimir Samsonov, tog de två inledande seten, det första med 12–10.

Karlsson reducerade, och de två efterföljande seten var helt jämna, där Ionescu vann båda med två bollars marginal. 11–9, 11–9 och 4–1-seger för Ionescu, som är rankad 59:a i världen och har nu skrällt sig hela vägen till EM-final där sexfaldige Europamästaren Timo Boll väntar.

Senare i eftermiddag har Karlsson en annan guldchans, tillsammans med Mattias Falck ska han spela final i dubbel mot Robert Gardos och Daniel Habesohn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.