Kristian Karlsson lyckades vinna skiljesetet i sin match och säkrade 3-0 segern för Sverige. Foto: Wtt / BILDBYRÅN

Kristian Karlsson kände pressen att vinna i lag-VM: ”Hade fått pikar annars”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges herrar ångar på i lag-VM i bordtennis. Fredagens 3-0 seger seger mot Slovakien följdes upp med ännu en 3-0 seger mot Puerto Rico.

Kristian Karlsson fick då göra entré i detta lag-VM, efter Sveriges planering att lufta hela laget så tidigt som möjligt i turneringen. Det blev tufft mot den 194-rankade Angel Naranjo som till vardags spelar i Söderhamn.

– Jag vet att han Naranjo är söderhamnare och då får man ju pikar av Jon Persson om man skulle torska så det var ju extra press där, säger Karlsson till det svenska förbundet.

Sverige fick fortsatt klara sig utan förbundskaptenen Jörgen Persson vid sidan av pingishagen i sydkoreanska Busan.

Jörgen Persson fortsatt nedbäddad

– Jag blev förkyld när jag kom hit. Det var inte direkt planerat, men min assisterande coach, Jon Persson, har skött sig bra, säger en hostig Jörgen Persson, som följde matchen från hotellsängen.

Med viktigare matcher på schemat valde Persson att ställa över Sverigeettan Truls Möregårdh mot Puerto Rico. Han fick se Mattias Falck och Anton Källberg vinna sina matcher i raka set.

Senare under dagen möter det svenska damlaget Singapore. Damerna inledde lag-VM med en 0–3-förlust mot Rumänien.

För herrarna väntar Hongkong under söndagen.

Sverige-puerto rico:

Mattias Falck – Brian Afanador, 3–0 (11–9, 11–4, 11–7)

Anton Källberg – Daniel Gonzalez, 3–0 (11–8, 15–13, 11–7)

Kristian Karlsson – Angel Naranjo, 3–2 (6–11, 11–5, 11–7, 9–11, 11–8)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.