Mattias Falck är världssjua. Foto: Bildbyrån/TT

Mattias Falck bäste svensk på 17 år: ”Lite speciellt”

Uppdaterad
Publicerad
Mattias Falck fortsätter att klättra på världsrankingen.
Efter den senaste sammanställningen är 27-åringen bästa svensken sedan J-O Waldner 2002.
– Det blir lite speciellt när det var J-O som senast var där uppe och att man nu själv är där, säger Falck till SVT Sport.

Mattias Falck har haft ett fantastiskt år med VM-silvret i april som den största individuella framgången.

Det har också gett utslag på världsrankingen. Efter den senaste sammanställningen som kom den 1 augusti är 27-åringen uppe på en sjundeplats, två placeringar bättre än föregående månad. Dessutom är han etta i Europa.

– Det är jättekul. Känns väldigt bra att man fortsätter stiga på världsrankingen. Det var länge sedan Sverige hade någon som var så högt upp, så det är roligt att man är där uppe i toppen, säger han till SVT Sport.

”Lite speciellt”

Faktum är att det är den bästa svenska placeringen sedan augusti 2002 när J-O Waldner var rankad sjua i världen.

– Det är klart att både J-O och Jörgen (Persson) växte man upp till och kollade på tvn. Det blir lite speciellt när det var J-O som senast var där uppe och att man nu själv är där. Det var det man tränade för och hade som mål, att vara uppe i världstoppen och att nämnas bland deras namn.

Nu närmast i september väntar lag-EM i Frankrike för Mattias Falck.

Världsetta är Xu Xin från Kina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer