Mattias Falck förlorade mot Wang Chuqin i WTT Macaos semifinal

Uppdaterad
Publicerad

I går skrällde Mattias Falck och besegrade världstvåan Xu Xin i storturneringen WTT Macao.

Men i dagens semifinal tog det stopp.

Den 20-årige världstolvan Qang Chuqin vann i fyra raka set.

– Han var bättre i dag, säger Falck.

Den regerande VM-silvermedaljören Mattias Falck har visat storform den senaste tiden, och tog i går en av sina största skalper i karriären. Världsåttan Falck besegrade då, för första gången i karriären, världstvåan Xu Xin i kvartsfinalen.

Men när det i dag var dags för semifinal, mot den 20-årige kinesen Chuqin Wang tog det stopp. Världstolvan stod för en fenomenal insats, och trots att Falck på inget sätt gjorde en dålig insats blev det kinesisk seger i fyra raka set (11–3, 11–8, 11–8, 11–7), där Wang, som nu får möta Ma Long i morgondagens final, avgjorde med ett serveess.

– Han är en stark motståndare. Jag visste att det skulle bli tufft, så jag fokuserade på varje poäng, sade Wang i segerintervjun direkt efter matchen.

– Det var tufft idag och det finns inte så mycket mer att säga än att han var bättre i dag, säger Mattias Falck till Svenska bordtennisförbundets hemsida.

”Har spelat jättebra”

Falck kan dock blicka tillbaka på ett par fina veckor i Kina. Förra veckan blev det en kvartsfinalplats och två vunna set (fler än han tagit tidigare mot honom) mot VM- och OS-guldmedaljören Ma Long i världstourfinalen i Zhengzhou, och nu alltså en semifinaplats i WTT Macao, och 277 000 inspelade svenska kronor.

– Jag har spelat jättebra och är nöjd med min insats under dessa veckor så det är mycket positivt att ta med hem, säger Falck.

Nytt tävlingssystem

Tävlingen i Macao är den första i Internationella tennisförbundets (ITTF) nya tävlingsformat World Table Tennis (WTT), där 16 damer och 16 herrar bjuds in.

ITTF har själva kallat denna första upplaga för en uppvisningstävling, där ett nytt tävlingssystem testas. Fram till kvartsfinalerna spelades matcherna i bäst av fem set, i semifinalerna är det bäst av sju set som gäller och i finalen är det bäst av nio set. Det är först till 11 som gäller i alla set förutom ett eventuellt helt avgörande, där man måste vinna med två poängs marginal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.