Jörgen Persson öppnar för en roll som förbundskapten. Foto: Bildbyrån

Persson vill bli förbundskapten

Uppdaterad
Publicerad

Bordtennislandslaget kan få rejäl stjärnglans på tränarbänken. Ingen mindre än legendaren Jörgen Persson, 50, meddelar nu sitt intresse att ta över som förbundskapten. ”Det är intressant”, säger legendaren Jörgen Persson till P4 Halland.

För en månad sedan meddelade förbundskaptenen Marcus Sjöberg att han inte förlänger sitt avtal som går ut vid årsskiftet.

Hans efterträdare skulle kunna bli en av svensk bordtennis allra största.

– Svenska bordtennisförbundet söker förbundskapten, och det är något man ibland funderat på, säger Jörgen Persson till P4 Halland och bekräftar att han gjort en intresseanmälan.

– Naturligtvis hoppas jag att ”Tickan” (Ulf Carlsson) är kvar och det hade varit kul att jobba med honom.

Carlsson har tillsammans med Marcus Sjöberg haft ansvaret för herrlandslaget i drygt två säsonger. Även Carlssons avtal går ut vid årsskiftet, det är ännu oklart om han kommer förlänga eller inte.

Invald i Internationella bordtennisförbundet

Att förre världsstjärnan Jörgen Persson har en karriär inom bordtennisen även utanför spelhagen är tydligt. Han har nämligen valts in i Board of Directors, en kommitté inom Internationella bordtennisförbundet (ITTF) som arbetar med spetsfrågor kring sportens utveckling, som spelsystem, spelform och regler. Tidigare har Walter Rönmark, före detta ordförande i Svenska bordtennisförbundet, varit invald.

Jörgen Persson, 50, blev invald med bred marginal. Han fick hela 40 av 52 röster då sju personer skulle väljas av totalt 14 nominerade. Valet genomfördes under det Europeiska bordtennisförbundets årliga kongress i Budapest, Ungern.

”Det känns väldigt kul och inspirerande att få vara med och påverka den internationella bordtennisen. Givetvis är det också en stor ära att få bli invald och vara med och representera svensk bordtennis internationellt”, säger Jörgen Persson i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är Svenska bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling vice ordförande i ITTF:s styrelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.