Stina Källberg bröt Li Fens 154 matcher långa segersvit i elitserien. Foto: Bildbyrån

Stina Källberg bröt Li Fens 19-åriga monstersvit

Uppdaterad
Publicerad

Stina Källberg blev den som bröt den förra Europamästaren Li Fens 19-åriga monstersvit av vunna elitseriematcher i svensk bordtennis. Efter 154 raka segermatcher förlorade Li Fen mot Källberg med 1-3 i helgen.

– Det var såklart en helt otrolig känsla att få vara den första som slår henne. Jag har i alla fall försökt två gånger tidigare. Senaste gången var för två år sedan och då var jag inte alls nära. Jag blev skakig när jag gick in i omklädningsrummet, säger Källberg till Radiosporten.

Källbergs Halmstad förlorade dock matchen mot Li Fens Eslöv med 3-5.

– Många har haft stor respekt för henne och då blir det helt klart svårt att slå henne men jag försökte gå in med inställningen att jag trodde att jag kanske skulle kunna vinna efter att ha tränat hårt.

Självförtroende till OS-kvalet

Nu väntar kval till OS om en månad.

– Den här vinsten gör att mitt självförtroende ökat lite grand och nu tror jag att jag kan slå så här bra spelare eftersom de jag ska möta i kvalet inte är så mycket bättre än henne, funderar Källberg.

20-åriga Källberg, vars storebror Anton blev Champions League-mästare med Düsseldorf i december, vann matchen mot den 44-åriga svensk-kinesiskan med 3-1 (7-11,11-10,11-8,11-10). I svenska elitserien, både damer och herrar, avgörs seten med en ”golden point” vid ställningen 10-10. Li Fen blev Europamästare 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer