Pontus Andersson från Nässjö var bäst i EM-semifinalen för Sverige, och gjorde 205 poäng i finalen. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Sverige klart för EM-final i bowling

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bowlingherrar tog revansch mot Danmark och vann semifinalen i femmanna på onsdagseftermiddagen.

Nu väntar hemmalaget Tyskland i EM-final.

Efter ett nervöst kval lyckades Sveriges femmannalag hålla undan och bli bland de fyra främsta – och därmed ta en ny semifinalplats under bowling-EM.

Liksom i tremannaspelet stötte Sverige på Danmark i semifinal, men till skillnad mot i går var Sverige det bättre laget. Fyra svenskar (Mattias Wetterberg, Mattias Olsson, William Svensson och Martin Larsen) spelade stabilt, medan Pontus Andersson spelade strålande och med sina 256 poäng i sin serie var han klart bäst av de tio spelarna i semifinalen. Han missade inte en enda ruta, han gjorde två spärrar och resten strikar.

Finalen avgörs senare under onsdagseftermiddagen då hemmalaget Tyskland, som besegrade kvalettan Italien, väntar för Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.