Anthony Joshua visar upp sina fyra mästarbälten i Saudiarabien. Foto: Bildbyrån

Joshua om hälsoproblemen: ”Stoppade huvudet i en hink med is”

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Anthony Joshua, 30, vann i helgen tillbaka sina fyra världsmästarbälten i tungvikt.

Nu öppnar han upp sig om vad som egentligen hände i sommarens chockartade förlust.

– Jag hade hälsoproblem som jag drogs med en lång period, säger han till AP.

Att mexikanen Andy Ruiz Jr knockade den då obesegrade storstjärnan Anthony Joshua i juni räknas som en av boxningshistoriens största skrällar.

I lördags vann britten tillbaka sina fyra mästarbälten efter en överlägsen poängseger i Saudiarabien – och nu berättar han mer om vad som faktiskt hände i somras.

Spekulationerna och ryktena kring Joshuas uppladdning inför första matchen har varit många. Bland annat cirkulerar uppgifter om att han blev knockad ett par veckor före match, och att han fick en panikångestattack i omklädningsrummet timmarna före.

Tvingades till operation

– Jag hade hälsoproblem som jag drogs med en lång period. Jag visste inte vad som var fel med mig. Jag kände mig så trött och tom på energi att jag tänkte att det måste ha att göra med träningen, säger han till AP och fortsätter:

– Jag satt i omklädningsrummet före matchen (i New York) och stoppade huvudet i en hink med is. Jag tänkte ”varför är jag så trött”?

Världsmästaren berättar också att han tvingades till en mindre operation under träningslägret inför helgens returmöte, men vill inte ge några närmare detaljer.

Tillbaka till våren

Enligt uppgifter i brittisk och amerikansk press är Joshua sannolikt tillbaka i ringen igen i april eller maj, och Premier League-laget Tottenhams sprillans nya arena i London ryktas bli spelplatsen.

För att behålla sina mästarbälten har han två obligatoriska titelförsvar att ta itu med: Bulgariens Kubrat Pulev (IBF) och Ukrainas Oleksandr Usyk (WBO).

Den förre OS-guldmedaljören Anthony Joshua har vunnit 23 av sina 24 proffsmatcher, varav 21 på knockout.

KLIPP: Anthony Joshua tillbaka på boxningstronen (7 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.