Anthony Yigit får supermatch – möter Ivan Baranchyk. Foto: Bildbyrån

Anthony Yigit får supermatch

Uppdaterad
Publicerad

World Boxing Super Series. Där kommer ni får se Anthony Yigit i höst. Den svenske EM-mästaren kommer möta vitryssen Ivan Baranchyk om världsmästarbältet i superlättvikt.

– Det är en tuff jävel, säger Anthony Yigit om motståndaren.

Svenske boxaren Anthony Yigit får en supermatch. I dag offentliggjordes det att han får boxas om världsmästarbältet i den prestigefyllda turneringen World Boxing Super Series och en titelmatch i IBF. Han möter vitryssen Ivan Baranchyk.

– Det är fantastiskt måste jag säga. Det är det största som hänt mig, den största matchen jag tilldelats. Det är verkligen ära och äntligen har all hård träning gett resultat, säger en nöjd Anthony Yigit till SVT Sport.

Var det väntat eller kom det som en överraskning?

– Jag har ju vetat det ett tag, men när jag väl förstod det så var det en överraskning. Inget har varit hundra procent klart heller, så det är verkligen skönt att det är spikat och klart, säger Yigit och fortsätter.

– Ovissheten har varit jobbig och man har tvingats hålla det inom sig – det är skönt att kunna berätta för fans och vänner.

Yigit boxas i klassen superlättvikt och matchen World Boxing Super Series kommer förmodligen att hållas i september/oktober, enligt Yigit. Han kommer att förbereda sig som vanligt. Först med sin tränare i Hammarby och sedan i Las Palmas, där han ska slipa på superformen.

– Så har jag alltid gjort och det är därför jag är där jag är, säger Yigit.

Din motståndare, vad har du på honom?

– Jag vet att han är en tuff jävel. Om jag förtjänar att gå den här matchen så gör han definitivt också det. Jag tror det blir en tuff, jävligt bra match.

Senaste Yigit boxades var i december när han försvarade sin EM-titel. Men han definitivt inte legat på beachen sedan dess.

– Jag har alltid varit killen som tränar på, skulle det vara match nästa vecka skulle jag vara redo. Jag har nog inte haft semester på 12 år.

– Men vinner jag titeln så tar jag semester, lovar Yigit.

World Boxing Super Series

  • Är ny boxningsturnering som för samman ”de bästa av de bästa” boxarna för tävla mot varandra på arenor runt om i världen i Muhammad Ali trophy.
  • En säsong har haft sin gång och den andra inleds med matchen Yigit mot Baranchyk.
  • Totalt 16 boxare möter varandra via utslagning och till möts de två bästa i en final.

Källa: worldboxingsuperseries.com

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.