Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Badou Jack firar efter historiska vinsten – plockade hem WBC-titeln efter knockout Foto: TT

Badou Jack historisk – plockade hem WBC-titeln efter knockout

Uppdaterad
Publicerad

Han hade chansen att bli historisk – och Badou Jack tog den.

Efter att ha sänkt WBC-mästaren Ilunga Makabu i både den fjärde och elfte ronden avslutade han jobbet genom att knocka kongolesen i den sista.

– Det känns fantastiskt, säger Jack till arrangören.

Badou Jack ser slutet på sin karriär, men det gör inte honom till en sämre boxare och det bevisade han med eftertryck i söndagskvällens titelmatch mot den kongolesiske WBC-mästaren Ilunga Makabu i saudiarabiska Diriyah som ligger alldeles utanför huvudstaden Riyadh.

Badou Jack, som fajtades alldeles innan huvudmatchen mellan Jake Paul och Tommy Fury, eskorterades av den tidigare världsmästaren Mike Tyson till ringen och det verkar ha hjälpt.

Efter några trevande ronder tog Jack över matchen mer och mer. Först sänkte han Makabu med en rejäl högerkrok i den fjärde ronden och sedan gjorde han det igen i den elfte.

I den tolfte och sista ronden avslutade han sedan jobbet. Efter en tung slagserie mot Makubu klev ringdomaren in och avbröt matchen.

En seger som innebär att Badou Jack blir historisk som den första boxaren genom tiderna att bli världsmästare i cruiservikt, supermellanvikt och lätt tungvikt.

– Det känns fantastiskt, säger Jack till arrangören.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.