Badou Jack (vänster) försvarar kritiserade tungviktaren Anthony Joshua. Foto: Bildbyrån

Svenske stjärnan: ”Förstår inte att han får så mycket hat”

Uppdaterad
Publicerad

Anthony Joshua gick från obesegrad superstjärna till ifrågasatt över bara en natt.

Nu försvaras den brittiske tungviktaren av svenske stjärnan Badou Jack.

– I mina ögon är han en av de snällaste personerna i boxningsvärlden och en fantastisk förebild, skriver Jack i sociala medier.

Att världsmästaren Joshua golvades upprepade gånger och knockades av inhopparen Andy Ruiz Jr i sommarens titelfajt i New York var en av de största skrällarna i boxningshistorien.

Efteråt kritiserades britten hårt för sin insats och i vissa läger döms han nu ut inför helgens stora returmöte i Saudiarabien.

Men svenske Badou Jack backar Joshua och skickar en käng till alla kritiker.

”Plötsligt är han sopa?”

– Jag förstår inte varför Anthony Joshua får så mycket hat!? Han förlorade en match, vem bryr sig? De flesta stora mästare har förlorat men tagit sig tillbaka, skriver Jack i sociala medier och fortsätter:

– Han har vunnit OS-guld och blev världsmästare i tungvikt efter bara 16 proffsmatcher. Men nu, eftersom han har förlorat en match, är han plötsligt en skitstövel och en sopa? Folk är så fejk och 99 procent av er skulle aldrig säga någonting till honom öga mot öga.

”Joshua har ryggen mot väggen”

Joshuas promotor Eddie Hearn säger att stjärnan är ”extremt fokuserad” inför lördagens returmöte med Ruiz Jr.

– Alla klappade Anthony på axeln och sa åt honom att han var bäst i världen, nu möts han i stället av tvivel och kritik. Han har ryggen mot väggen just nu och då är han en farlig fajter. Det kommer att bli en thriller på lördag, säger Hearn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.