Badou Jack, svensk boxnings största stjärna, kommenterar Adonis Stevensons olyckliga förlust Foto: Bildbyrån/TT montage.

Badou Jack om rivalens allvarliga skada: ”Jag ber för honom”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske boxningsstjärnan Badou Jack fick se Adonis Stevenson, hans absolut största rival, knockas brutalt i titelmatchen mot Oleksandr Hvozdyk. I en exklusiv intervju med SVT Sport uttrycker 35-årige Jack sitt stöd för sin senaste motståndare.

– Vi är i hans hörna och vi ber för honom. Han är en riktig krigare, säger han till SVT Sport.

Adonis Stevenson hamnade i koma efter en tuff knockout i sin senaste match. 41-åringen förlorade mot obesegrade ukrainaren Oleksandr Hvozdyk i den elfte ronden.

Den svenske boxningsstjärnan och världsnamnet Badou Jack gick sin senaste match mot Stevenson.

– Det var en tuff match för Stevenson. Han tog dessutom mycket stryk mot mig. Det kanske gjorde sitt och påverkade utgången. Kanske borde han vilat mer innan den här matchen.

Det sportsliga resultatet hamnade i skuggan av oroligheterna kring Stevensons hälsa. Kanadensaren är fortfarande under bevakning på sjukhuset. Enligt hans promotor Yvon Michel är läget stabilt. Samtidigt har sjukhuset i ett pressmeddelande informerat om att det rör sig om en allvarlig hjärnskada som kan få kritiska följder. Kanske blir den forne mästaren aldrig sig själv igen. Och därmed blir det heller ingen efterlängtad returmatch mellan svenske Jack och Stevenson.

”Ber för motståndaren innan match”

– Det var en känsla av besvikelse. Det var mitt första intryck innan jag visste hur illa däran han var. Jag vill ju möta honom i ett returmöte. Det handlar om en ny utmaning och nya pengar. Jag ville ha revansch, säger Jack.

Men han menar att tankarna ändrade riktning när nyheten om Stevensons hälsotillstånd kom.

– Jag tänkte wow...riktigt tråkigt. Jag och han hade aldrig ”bad blood” mellan oss. Och oavsett vill man inte att motståndaren ska skada sig. Innan varje match ber jag både för mig och min motståndares hälsa.

Att riskerna finns där är inget nytt för 35-årige stockholmaren.

– Absolut tänker man ”tänk om det händer mig”. Jag var ju själv i ett 12-ronders krig med honom. Det kan hända vem som helst. Det är tråkigt. Man måste vara försiktig, det här är ”the hurt business”, man ger och tar smällar, säger Jack och avslutar med en hälsning.

– Adonis ska veta att vi är i hans hörna. Vi ber för honom och han är en riktig krigare. Jag vet att han klarar det. Och till hans familj vill jag bara säga: fortsätt tro på honom.

Badous framtid

Frågan är vilken väg den svenske boxaren nu ska gå. Returmötet blir inte av och han behöver hålla sig aktiv i världstoppen. Enligt Jacks svenske agent, Arash A Naderi, är det enbart en tidsfråga innan vi nås av nyheten om en ny match.

– Vi alla väntar spänt just nu på en officiell matchpresentation från Mayweather Promotions. Badou kör just nu ett tufft träningsläger och hungrar efter en fajt, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.