Badou Jack (höger) kommer att gå en match på samma gala som Mike Tyson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Badou Jack tillbaka i ringen – i samma gala som Mike Tyson

Uppdaterad
Publicerad

Badou Jack är tillbaka i ringen.

Knappt ett år efter att han boxade sin senaste match ska 36-åringen boxas igen i november – på samma gala som Mike Tyson gör comeback.

”Nu är det officiellt, jag är tillbaka i ringen den 28 november”, skriver han på sociala medier.

ARKIV: Jack om senaste matchen: ”Kunde inte ens stå” (29 januari):

Badou Jack har inte gått en match sedan december i fjol, men är nu tillbaka. Den 28 november ställs han mot Blake McKernan, som har 13 raka segrar och har hittills aldrig förlorat en proffsmatch. Jack har 22 vinster, tre förluster och tre oavgjorda matcher i karriären.

Badou Jack medger att motståndet inte var hans förstaval, utan han ville ha revansch för förlusten  den 28 december i fjol.

”Jag ville ha en revanschmatch mot (Jean) Pascal! Men jag har fått berättat för mig att han inte vill boxas förrän supportrar är tillbaka. Vi håller oss sysselsatta under tiden. Om han ändras sig ser vi till att det blir av meddetsamma ”, skriver Jack på sociala medier.

Matchen kommer att ske på samma gala som 54-årige Mike Tyson gör sin omtalade comeback, som sedan tidigare blivit uppskjuten.

KLIPP: Mike Tyson-klippet som setts över 30 miljoner gånger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.