Badou Jack vann på knock. Foto: Bildbyrån.

Badou Jack vann på knock

Uppdaterad
Publicerad

Badou Jack hade inga problem mot Dervin Colina i nattens boxningsgala i Miami.

Däremot lyckades Floyd Mayweather inte slå ut Youtubeprofilen Logan Paul.

När svenske Badou Jack i fjärde ronden tre gånger fick in träffar som golvade motståndaren Colina bröt domarna helt enligt reglerna matchen och utropade Jack som segrare.

– Jag är en mycket bättre boxare än vad han är, så planen var bara att manövrera ut honom och så skulle allt gå vägen. Men han förtjänar respekt, han kom hit för att boxas, säger Badou Jack i segerintervjun i ringen.

Venezuelanen blev en sen ersättare för kanadensaren Jean Pascal, som Jack skulle ha mött i en VM-titelmatch i lätt tungvikt. I slutet av maj skrev svensken på Twitter att hans motståndare testat positivt för tre olika förbjudna substanser och därför hindras från att boxas.

Stod på benen

Badou Jacks match var förmatch till kvällens huvudattraktion, en fajt där storstjärnan Floyd Mayweather mötte Youtubeprofilen Logan Paul.

Som väntat hade Mayweather inga problem mot Paul, överraskningen var i stället att utmanaren stod på benen i åtta ronder utan att bli knockad.

– Nu vill jag aldrig mer höra någon säga till mig att någonting är omöjligt. Det faktum att jag står här med en av tidernas bästa boxare bevisar att inga odds är för stora, sade Paul enligt ESPN.

Matchen var inte officiellt sanktionerad av Floridas boxningskommission och kommer inte räknas i någon av kombattanternas statistik. Det fanns heller inga domare som räknade slag och någon vinnare korades inte.

”Bättre än jag trott”

Men tv-bolagens siffror visar att den erfarne boxaren fick in flest träffar, trots att han med sina 44 år och 70 kilo är 18 år äldre och 16 kilo lättare än sin motståndare.

– Han var bättre än jag trott. Jag blev överraskad. Men han jobbade på bra, en bra liten kille, sade Mayweather efter kampen.

Mest dramatik drabbades de som ville strömma matchen i USA av. Tv-bolaget Showtimes servrar klarade inte av trycket av alla kunder och sändningen bröts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.