Foto: TT Bildbyrån

Blodig Jack förlorade: ”Jag var kraftlös”

Uppdaterad
Publicerad

Badou Jack förlorade titelmatchen i lätt tungvikt mot Marcus Browne i Las Vegas. Efter en sammanskallning i den sjunde ronden blödde Jack ymnigt från pannan och fördes till sjukhus efter matchen som var i tolv ronder.

– Jag var kraftlös, säger Jack till Showtime.

Det som skulle bli en språngbräda mot större matcher, blev istället en nattsvart kväll för den svenska stjärnboxaren Badou Jack. Jack besegrades klart efter en övertygande uppvisning av den lägre rankade och mindre meriterade amerikanen Marcus Browne i kampen om WBA:s interim mästerskap och WBA:s silverbälte.

Och som om det inte var tillräckligt för fick det svenska proffset ett monsterjack i pannan i sjunde ronden då Brownes skalle träffade Jacks panna. Resten av fighten präglades av det ymniga blodflödet som man inte fick stopp på mellan ronderna.

Foto: TT Nyhetsbyrån

”Det finns inga ursäkter”

– Jag var kraftlös. Jag vet inte vad det var. Men inga ursäkter, Browne boxades bra, sa Jack till Showtime och åkte iväg till sjukhuset direkt efter matchen för att sy ihop sitt sår som gick flera centimeter rakt över pannan.

Badou Jacks fight blev givetvis svårare på grund av blodflödet men faktum är att svensken inte hängde med i Brownes tempo innan skadan, vilket Browne själv inte var sen att påpeka efter matchen.

– Han träffade mig inte innan det hände. Han träffade mig inte. Jag var för vass.

Browne beskyllde Jack också för skallen i sjunde ronden.

– Han kom på mig med sitt huvud hela tiden.

Badou Jack är 35 år gammal och enligt egen utsago på väg mot slutskedet av sin karriär. Matchen mot Browne var tänkt som en språngbräda mot nya titelmatcher mot någon av de fyra regerande mästarna, men med förlusten mot en boxare han borde ha vunnit är det motiverat att fråga hur framtiden ser ut nu. Bara minuter efter matchen hade Jack själv ett klart svar.

”Jag vill ha en rematch”

– Jag vill ha en rematch. Jag måste vila nu och få mitt huvud fixat och sedan förhoppningsvis få en chans i framtiden.

Både motståndaren och domaren var nedblodade men matchen stoppades inte.

”Det är helt otroligt att matchen får fortsätta”, twittrade Sports Illustrateds Chris Mannix.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.