Foto: TT Nyhetsbyrån

Badou Jack: ”Han har stor mun och snackar mycket skit”

Uppdaterad
Publicerad

När Badou Jack kliver upp i ringen i Las Vegas på söndag morgon möter han en yngre uppkomling som både imponerat och irriterat den svenska boxningsstjärnan.

– Han har talang och han är duktig, men han har stor mun och snackar mycket skit. Vi får se vad som händer och om han kan backa upp allt snack, säger han till SVT Sport.

Den 35-årige Badou Jacks motståndare i kampen om WBC:s silverbälte i lätt tungvikt är den sju år yngre och vänsterhänte Marcus Browne. Den hittills obesegrade amerikanen har vunnit tre av sina senaste fyra matcher på knockout, ett faktum som inte oroar Jack.

– Nej absolut inte. Dom har kommit mot lätta motståndare. Adonis Stevenson är en av världens mest hårt slående boxare kilo för kilo. Den här killen är inte på hans nivå, säger Jack vars fight mot Stevenson i maj 2018 slutade i ett oavgjort domslut.

– Han har aldrig mött nån på min nivå. Jag är hans första ”step up fight”.

Jag har bett för honom varje dag

I sin titelmatch i början av december fick Adonis Stevenson stryk och kollapsade efteråt med en allvarlig hjärnskada. Den kanadensiska boxaren befann sig i kritiskt tillstånd och hölls avsiktligt i koma i några veckor. Hans öde har chockat hela boxningsvärlden och påverkat även Badou Jack.

– Det var jättetråkigt. Jag har bett för honom varje dag och haft kontakt med hans familj lite grann. Tackar Gud att han vaknade upp nu och att han är på bättringsvägen.

Badou Jack erkänner att Stevensons öde känns jobbigare eftersom han själv boxades mot honom i fjol.

– Han tog ju ganska mycket stryk i min match också, plus att han är 41 nu så. Men han är en riktigt fighter, så vi tror att han kommer att klara sig och komma tillbaka till det normala.

Jack inser riskerna i boxning, säger han till SVT, men tillägger att man tar dem för familjen.

– Det gäller att inte stanna för länge i sporten. Jag är 35 nu, så vi tar en match i taget så får vi se hur länge man håller på.

Dietisten vet vad man ska äta när det regnar

Marcus Browne är den mindre erfarne boxaren och saknar meriter jämförbara med de titlar Badou Jack samlat på sig under sin karriär. Men Jack har inte lämnat någonting åt slumpen. Det nya inslaget på träningslägret i år var en dietist som såg till att Jacks kock tillredde exakt rätt mat för boxaren.

– Dom ger den bästa maten, bästa näringen du kan tänka dig. Han vet till och med vad jag ska äta när det regnar ute. Det är riktiga experter jag jobbar med.

Vad ska man äta när det regnar?

– Han lägger speciella grejer i, som extra ingefära och gurkmeja. Det är riktigt lyxigt att ha det så, säger Jack och hävdar att de lilla detaljerna gjort honom bättre förberedd för fighten.

– Absolut. Återhämtningen, sömnen, all näring. Jag känner mig perfekt. I toppform.

Den som betalar mest till näst

Det har rapporterats att segraren i nattens match till näst möter den regerande WBC-mästaren Oleksander Gvozdyk. Men Badou Jack ägnar inte många tankar åt den frågan ännu.

– Spelar ingen roll. Jag möter vem som helst av dom andra fyra mästarna. Den som betalar bäst. En match i taget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.