Cecilia Braekhus har hittat kärleken till boxningen igen. Foto: TT

Cecilia Brækhus vann i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Den norska boxaren Cecilia Brækhus gick segrande ur sin comeback-match mot Marisa Joana Portillo i Los Angeles under natten.

De tre domarna gav poängen 10-9 till Brækhus i alla de sex ronderna. Totalt vann 41-åriga Cecilia Brækhus på poäng med 60-54.

 – Jag var lite rostig i första ronden men i sista började det kännas bra igen, säger Brækhus till boxningskontot ”The Last Round”, rapporterar VG.

”Hittat kärleken till boxningen igen”

Hon säger också att hon kände sig okej med att vara tillbaka i boxningsringen.

 – Absolut. Det har aldrig varit så att jag inte känt mig okej med boxningen utan det har handlat om att komma i gång med boxningen igen, hitta kärleken till boxningen igen. Det var det jag saknade, säger den norska boxaren.

Brækhus har inte gått någon match sedan hon förlorade mot Jessica McCaskill i mars förra året.

Inför matchen i Los Angeles har Brækhus gått tillbaka till sin tidigare tränare och hon har varit på träningsläger i Los Angeles, Detroit och Dubai. Hon har också gått upp en viktklass till super weltervikt efter att ha boxats i weltervikt hela sin karriär.

Av sina 39 matcher som proffsboxare har 41-åringen från Bergen bara förlorat två. Nio av vinsterna har varit på knock out.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.