Otto Wallin vill ge ”Gäddan” torsk

Uppdaterad
Publicerad

Tungviktaren Otto Wallin, 27, har vunnit 19 raka matcher. Nu väntar det, minst sagt prestigefyllda, mötet med rivalen Adrian Granat, 26.
På lördag i Sundsvall smäller det!

– Det är helt underbart att matchen nu blir av. Och i min hemstad Sundsvall också. Det har snackats så länge om mötet mellan oss så att det ska bli skönt att få avgöra vem som är Sveriges bästa boxare i tungvikt, säger Otto Wallin till SVT Sport.

Han har bott och tränat i New York sen ett år tillbaka. Han följde med sin tränare Joey Gamache (tidigare världsmästare) från Köpenhamn.

Stark nacke viktigt

Vi träffar dem båda i klassiska Mendez Boxing Gym på 26:e gatan på Manhattan. Otto Wallin kör ett tufft träningspass som innehåller såväl sparring som styrkeövningar. Mycket nackträning med tunga vikter.

– Det är viktigt att ha starka nackmuskler så man står emot hårda träffar. Far huvudet hit och dit är det lätt att hjärnan skakas om. Det är just det som kan ge svåra skador, säger Otto Wallin.

Han har aldrig blivit knockad och är obesegrad i ringen. Nio gånger har han själv slagit ut sina motståndare i 19 segermatcher.

Inte sällan tack vare tunga kroppslag.

Trots att han är stor och tung (1,97 lång och vikten cirka 105 kilo) är han förvånansvärt rörlig med ett bra fotarbete. Boxas med högern före (southpaw). Just nu är han rankad bland de 15 främsta i dom stora organisationerna.

– ”Gäddan” är en farlig motsåndare. Han kan lufsa runt i ringen och verka lite loj. Men plötsligt hugger han till precis som en gädda. Och vinner på knockout. Det är är det jag får se upp med...

Satt igång trashtalk

Samtidigt är han, precis som de flesta boxare, stark i självförtroendet och är ö v e r t y g a d om att han står som vinnare i ringen på lördag kväll.

– Jag är den bättre boxaren. Mer genomtränad. Och jag kan inte se hur jag ska kunna förlora.

Stämningen mellan de två boxarna har blivit mer och mer spänd den senaste tiden.

– Jag vill inte säga att jag är helt oskyldig till att det blivit så här. Men jag tycker nog att ”Gäddan” varit den drivande. Jag försöker vara lite mer sansad, säger Otto Wallin.

I morgon, i Sportnytt, visas ett reportage om blivande motståndare, Adrian Granat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer