Elin Cederroos i en slagserie med Alicia Napoleon Espinosa i nattens tuffa match. Foto: TT.

Elin Cederroos blev dubbel världsmästare

Uppdaterad
Publicerad

Svenskan Elin Cederroos vann titelmatchen i supermellanvikt mot Alicia Napoleon Espinosa vid en gala i Atantic City. Cederroos har nu världsmästarbältena i WBA och IBF.

– Det är sjukt stort. Jag har lite svårt att ta in allt, säger hon till SVT Sport.

Med domarrösterna 95-94 var det Cederroos, som var rejält nedblodad i ansiktet, arm som höjdes av domaren efter den tionde ronden.

– Det var min tuffaste match hittills. Alicia är en stark och duktig boxare och hon har mycket mer erfarenhet än mig. Det känns fantastiskt. Jag var IBF-världsmästare innan och nu är jag WBA-världsmästare också. Det är en supertung titel. Det är jättestort, säger svenskan.

Svenskan menar också att matchen var bra för sporten i stort.

– Vi gjorde en bra match för damboxningen. Alicia är otroligt sportslig. Vi skämtade och vara nära varandra innan, men när det är match var båda väldigt fokuserade och gav allt för att vinna.

”Jag är inte klar”

Vad som närmast väntar för 34-åringen från Västerås är oklart.

– Inget är klart, absolut inte. Jag behöver hem och landa. Jag har slitit mycket på kroppen under hösten och nu behöver jag bygga upp kroppen och gå in i en längre trängsperiod. Men jag är inte nöjd, det finns fler bälten att fajtas om.

Cederroos har gått åtta proffsmatcher, utan förlust.

– Jag är fortfarande ny. Jag utvecklas fortfarande mycket. Jag är inte klar.

Tidigare Djurgårdskapten

Cederroos har spelat fotboll på hög nivå innan hon inledde sin boxningskarriär. Och hon har fina minnen från tiden som lagkapten för damallsvenska Djurgården.

– Det största jag upplevt i fotbollen var när jag spelade i Djurgården och vi tog oss till final i Svenska cupen. En härlig känsla som lagkapten, har hon sagt till SVT Sport.

Reportage inför matchen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.