Foto: TT

Ryss beredd betala 149 miljoner kronor – för att rädda kvar boxningen i OS

Uppdaterad
Publicerad

Boxningens OS-framtid är osäker. Nu har ryssen Umar Kremlev erbjudit sig betala en mångmiljonskuld för att IOK ska behålla grenen i Tokyo-OS 2020.

Ryssen Umar Kremlev, medlem i Aibas (Internationella boxningsförbundet) exekutiva kommitté, vill rädda boxningen till varje pris.

”Jag är beredd att betala alla Aibas skulder, så länge vår favoritsport är kvar i OS-programmet”.

Det skrev Kremlev i ett brev som han nyss skickade till IOK (Internationella olympiska kommittén) som sedan i fjol utrett boxningens framtid i OS. Aibas skulder som Kremlev ska vara villig att betala ligger på hela 149 miljoner kronor, och boxningförbundet kommer att behöva OS-intäkter från IOK för att överleva i framtiden.

I maj kan IOK-styrelsen ta ett beslut om boxningen är en gren på OS i Tokyo 2020 eller inte, eventuellt kan IOK arrangera ett kval och herr- och damtävling i boxning utan att Internationella boxningförbundet är involverat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.