Floyd Mayweather Jr, en av historiens främsta boxare. Foto: TT

Floyd Mayweather: ”Jag ska bli en av världens bästa tränare”

Uppdaterad
Publicerad
Boxningslegendaren Floyd Mayweather, 43, miste nyligen sin farbror och förre tränare Roger Mayweather.
Nu vill han gå i farbrorns fotspår och säger att han ska bli en av världens bästa tränare.
– Efter Rogers död har jag känt mig inspirerad att hjälpa de runt omkring mig, säger stjärnan.

Mayweather, som under flera år var den bäst betalde idrottsmannen i världen, har inte gått någon match sedan han knockade MMA-stjärnan Conor McGregor i Las Vegas 2017.

Nu kanske han är på väg tillbaka in i boxningsvärldens rampljus – som tränare.

– Efter att min farbror Roger nyligen gått bort har jag känt mig inspirerad att hjälpa de runt omkring mig på samma sätt som han fanns där för mig under min karriär. Jag har haft några otroliga tränare, däribland min far och farbror, skriver Mayweather i sociala medier.

Tillsammans med inlägget är ett videoklipp där han hjälper en 14-årig släkting att träna på så kallade ”mittsar”, alltså plattor man slår på.

– I en tid när vi måste distansera oss från andra har jag haft tid att reflektera kring hur jag vill göra skillnad i människors liv och hjälpa dem uppnå sina mål. Den här karantänen har fått mig att inse betydelsen av sammanhållning och att hjälpa andra växa, fortsätter han.

Hans farbror Roger, också en före detta världsmästare, gick bort den 17 mars, 58 år gammal, efter flera års hälsobekymmer.

Floyd Mayweather lade handskarna på hyllan med ett fläckfritt facit på 50 segrar och inga förluster.

Roger Mayweather, farbror och före detta tränare till Floyd Mayweather Jr. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer