Arash Naderi, längst till vänster, är upprörd efter Badou Jacks förlust. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Badou Jacks agent: ”Värsta rånet jag varit med om”

Uppdaterad
Publicerad

Boxningsstjärnan Badou Jack förlorade ett kontroversiellt domslut i nattens titelmatch.

Efteråt var det en tung stämning i svenskens team.

– Om jag ska vara ärlig är det här det värsta rånet jag varit med om, säger agenten Arash A. Naderi till SVT Sport.

En domare hade Badou Jack som segrare i nattens titelmatch i lätt tungvikt i Atlanta, USA. De andra två ansåg att mästaren Jean Pascal gjort tillräckligt för att behålla sitt bälte.

Ett delat domslut som rör upp känslor i boxningsvärlden.

Och inte minst i Badou Jacks team.

– Vad kan man säga? Det här känns helt ofattbart. Det är en smutsig bransch. Kanske beror det på att Badou kommer från Sverige som är ett litet land, kanske beror det på kopplingen till Floyd Mayweather (Jacks promotor, reds anm). Det är mycket inom boxningsvärlden som sker bakom stängda dörrar, säger agenten Arash A. Naderi till SVT Sport på telefon från USA.

”Floyd skakade på huvudet”

Naderi hänvisar till Jacks promotor Floyd Mayweather Jr, en av sportens största superstjärnor genom tiderna. Men också en kontroversiell figur i boxningsvärlden som dessutom avtjänat straff för kvinnomisshandel.

Under karriären har Badou Jack gått tre titelmatcher som slutat oavgjort. Han har tidigare spekulerat i om han får lida för att han promotas av Mayweather.

– Det här är fjärde gången det drabbar Badou. Det räcker nu. Jag personligen kanske är partisk, men allt jag har hunnit läsa i media och på sociala medier är att Badou vann. Och ni hörde hur publiken buade, säger Naderi.

– Jag tittade på Floyd efter matchen och ropade till honom, men han skakade bara på huvudet. Han kunde inte förstå vad som hade hänt. Det var helt sjukt.

”Är det värt det?”

Efteråt besökte Badou Jack sin motståndares omklädningsrum för att tacka för matchen.

– Då satt Pascal med fötterna på en stol, helt mörbultad i ansiktet. Tänk hur han kommer att se ut i morgon, då kommer man inte att kunna känna igen honom.

Förlusten var Jacks andra raka. Vad som händer nu för den 36-årige svensken är oklart.

– Badou har aldrig haft så bra puls som det här träningslägret. Hans kropp är fortfarande ung och han är i jävligt bra fysisk form. Och hans psyke är otroligt.

Men motivationen efter ännu ett kontroversiellt domslut?

– Badou är den som har bäst psyke av oss allihopa. Han är alltid behärskad. Men jag menar, är det värt det? Om man hela tiden blir bortdömd? Nu vill han bara ta det lugnt med familjen så får vi se vad som händer, säger Arash A. Naderi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.