Wallin och Fury kastade en lång blick efter varandra efter den första ronden. Foto: TTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Så var stormatchen Fury-Wallin – rond för rond

Uppdaterad
Publicerad

Otto Wallin överraskade en hel boxningsvärld och pressade världsstjärnan Tyson Fury över tolv ronder, men föll på poäng.
SVT Sports Petter Öhrling var på plats i Las Vegas och direktrapporterade.

SVT rapporterade · Tyson Fury vs Otto Wallin

02.03
Hej! Här kommer jag att liverapportera från nattens stormatch mellan svenske tungviktshoppet Otto Wallin och brittiske storstjärnan Tyson Fury. Jag är på plats i T-Mobile Arena i Las Vegas och vi har fått veta att matchen beräknas starta 21.00 lokal tid, alltså 06.00 svensk tid.
02.08
Senast jag på plats såg Otto Wallin boxas var i Sporthallen i Sundsvall i april 2017 när han knockade italienaren Gianluca Mandras. Så sent som förra året boxades han i ishallen Gärdehov i Sundsvall. Men i dag snackar vi en helt annan nivå. Platsen är Las Vegas och motståndaren är kanske världens bästa tungviktare. Tiotals miljoner kommer att se matchen världen över och jag skulle gissa på att omkring 15 000 åskådare kommer att finnas i arenan. Hur Otto hanterar den pressen ska bli väldigt intressant att se.
02.31
02.32
Här nedan kan ni se vårt reportage med Tyson Fury från Las Vegas. Han är en unik personlighet i idrottsvärlden, minst sagt.
02.34
02.34
Här nedan har ni vårt reportage med Otto Wallin. Vi tog bland annat en promenad till arenan där han ska försöka skriva historia i dag.
02.36
02.36
Och här nedan är den sista intervjun med Wallin före nattens stormatch. Efter invägningen där Tyson Fury försökte psyka honom.
02.44
Just nu är vi inne i galans tredje match. Det handlar om Tyson Furys träningskamrat Isaac Lowe som boxas i superfjädervikt (57 kilo) mot Mexikos Ruben Garcia Hernandez. Lowe har också samma tränare som Fury, det vill säga Ben Davison. Vi får se om det brittiska teamet får en bra start på den här kvällen.
03.10
Boxningsvärlden är mäkta intresserade av den här matchen mellan Fury och Wallin. Den här veckan i Las Vegas har jag bland annat sett Andre Ward, Terence Crawford, Teddy Atlas, Joseph Parker, Tim Bradley, James DeGale, Chris Algieri, Abner Mares, Kevin McBride, med flera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer