Stormatch av Wallin – pressade Fury i tolv ronder

Uppdaterad
Publicerad

Otto Wallin överraskade en hel boxningsvärld med sin insats mot storstjärnan Tyson Fury.
Sundsvallssonen orkade i tolv ronder mot den blödande storstjärnan – men fick ge sig på poäng.
– Det var många som inte trodde på mig, men nu vet de vad jag är gjord av, säger Wallin till SVT Sport.

Otto Wallin stod för en heroisk insats mot storfavoriten Tyson Fury, men efter tolv tuffa ronder mot den väldige britten fick svensken till slut ge sig.

Domarna var eniga och dömde 116-112, 117-111 och 118-110 till fördel för favoriten, men det blev definitivt jämnare än vad förhandstipsen sade.

– Jag är besviken att jag förlorade, men jag gjorde allt jag kunde och kämpade så gott jag kunde, säger Wallin till SVT Sport.

– Det var många som inte trodde på mig, men nu vet de vad jag är gjord av. Alla ni som tvivlat på mig i Sverige: Kom igen nu, vi har en kille som är på den här nivån, nu måste ni ställa er bakom mig, fortsatte Wallin.

”Wilder jag vill ha dig härnäst”

Svensken hyllades stort av sin överman Tyson Fury.

– Det är en fantastisk fajter, den där vikingen, den mäktiga svensken. Din pappa (som dog för några månader sedan) hade varit stolt, skrek Fury, som sedan snabbt berättade vad han ville ha härnäst.

En returmatch mot knockoutkungen och WBC-mästaren Deontay Wilder, som han boxades oavgjort mot i en kontroversiell match i slutet på förra året.

– Wilder jag vill ha dig härnäst, skrek han.

Foto: Bildbyrån

Matchen präglades av att Wallin tidigt fick in ett slag på Furys högra ögonbryn, vilket fick britten av blöda ymnigt resten av matchen.

Under en period, mellan ungefär rond tre till fem, hade Wallin flera gånger Fury upp mot repen och Manchester-boxaren såg skärrad ut.

– Jag blev glad efter det slaget, det var ett fint cut, och jag försökte träffa det. Min taktik var att jag skulle slå mot kroppen – kanske gick jag lite för mycket mot huvudet.

Underhållning in i det sista

Men ex-världsmästaren reste sig och hade sedan ett övertag gentemot den tappert kämpande svensken resten av matchen.

När matchen led mot sitt slut var det i stället Wallin som pressades mot repen medan Fury bombarderade med kroppsslag.

Wallin, påhejad av publiken, stod pall och klev orädd ut i den sista ronden med huvudet högt. I den lyckades Wallin återigen stressa Fury men aldrig så pass att en knockout var nära – i stället vandrade de båda tillbaka till sina ringhörnor med armarna sträckta i luften och till publikens jubel.

– Tyson är en stor mästare, han har slagit bra motståndare men jag tyckte att jag hängde med rätt bra. En bra erfarenhet, men jag önskade att jag kunde gjort lite till.

”Hade förväntat mig mer”

Förlusten var Wallins första på proffsnivå.

Nu ska han passa på att göra Vegas också.

– Nu ska jag ha lite kul, vi är ändå i Vegas och det enda jag har gjort här är att jag varit på rummet och tränat, flinar han.

Hur kändes det att vara i ringen med världsstjärnan Fury?

– Ska jag vara ärlig så hade jag förväntat mig mer.

Har vi sett ett genombrott?

– Ja, det får man säga.

Så var matchen.

Född: 21 november 1990 i Sundsvall.
Bor: New York.
Tränare: Joey Gamache, USA.
Viktklass: Tungvikt.
Längd: 197 centimeter.
Proffsdebut: 15 juni 2013.
Resultat: 21 proffsmatcher, 20 segrar varav 13 på knockout. En förlust – mot Tyson Fury.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.