Foto: Bildbyrån

Sven Fornling: ”Sparkar min tränare här och nu”

Uppdaterad
Publicerad

Efter blödningen i en hjärnhinna siktar Sven Fornling på att göra comeback i boxningsringen.

Flera saker behöver justeras och under SVT:s intervju sparkar han sin huvudtränare.

– Han får sparken här och nu, han kommer inte stå i min ringhörna något mer, säger Fornling.

Bakom beslutet ligger en nyutstakad plan för att ta sig tillbaka till ringen, men också en frustration över hur situationen i november, när Fornling ådrog sig blödningen i en av hjärnhinnorna i matchen mot tyske Dominic Bösel.

– Min nuvarande tyska tränare (Bulent Baser, reds anm) kommer få sparken. Jag tycker att han gjorde ett dåligt jobb helt enkelt. Jag skyller inte ifrån mig, det är jag som får bära det stora skamhuvudet för att jag gjorde en dålig match men han hjälpte mig inte jättemycket i ringhörnan, vilket han skulle ha gjort.

Har du meddelat honom det?

– Han kommer inte se det här, för han pratar bara tyska. Men han får sparken här och nu, han kommer inte stå i min ringhörna igen.

Men tillbaka till ringen har Fornling bestämt sig för att han ska.

– Jag ska tillbaka till ringen. Det har varit ett beslut som vuxit fram och jag har pratat med med familjen om det och ville se till att när jag väl kom fram till ett beslut ville jag hålla det. Jag skulle komma tillbaka starkare eller skita i det helt och hållet.

ARKIV: Här blir Sven Fornling knockad mot Dominic Bösel (16 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.