Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här knockas Fornling i mästarfajten Foto: AftonbladetVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sven Fornling förlorade mästarbältet – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Sven Fornling förlorade i kväll sitt IBO-bälte i lätt tungvikt.
I den elfte och näst sista ronden blev han knockad av Dominic Bösel.

Efteråt fördes svensken till sjukhus enligt uppgifter i Aftonbladet.

I december förra året skrällvann Malmöboxaren Sven Fornling mot den meriterade tysken Karo Murat, och tog därmed över IBO-bältet (som dock inte väger lika tungt som de fyra främsta organisationernas mästarbälten) i lätt tungvikt.

I kväll var det dags för att för första gången försvara titeln. För motståndet stod 29-årige Dominic Bösel, och det blev en tuff match i tyska Halle.

Domarna lyfte Bösels armar

Redan i den andra ronden blev Fornling golvad, och ett par ronder senare började han blöda från ett sår vid det vänstra ögat.

30-årige Fornling hade ett par ronder i mitten av matchen där han fick ett litet övertag, men totalt sett så var det Bösel som hade övertaget.

Domaren bröt matchen

Och i den elfte och näst sista ronden så tog det slut. Bösel fick in ett par tunga slag, Fornling gick ner i mattan efter ett slag, men tog sig snabbt upp igen. Strax därefter gick han åter ner i mattan, och domaren klev då in och bröt matchen.

Därmed förlorade Fornling sitt IBO-bälte, och förlorade även matchen om WBA:s interimtitel – vilket hade tagit honom närmare en match mot Badou Jack.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer