Sven Fornlings promotor Erol Ceylon öppnar för att svensken kanske måste avsluta karriären. Foto: Bildbyrån

Fornlings promotor: ”Kanske bäst att avsluta hans karriär”

Uppdaterad
Publicerad
Sven Fornlings promotor Erol Ceylan var med på sjukhuset under större delen av natten. Frågan är hur det kommer att gå med Fornlings fortsatta karriär.
– Med tanke på att skadan är så pass allvarlig så kanske det är bäst att avsluta hans karriär, säger promotorn till SVT Sport.

Fornling fördes medtagen till sjukhus direkt efter den tuffa titelmatchen om IBO-bältet i lätt tungvikt mot Dominic Bösel i tyska Halle.

– Vi pratade hela natten och han gjorde en andra magnetkameraundersökning och även om jag blev chockad under matchen så går rehaben bättre och bättre. Han kommer ligga kvar på sjukhuset under den kommande natten, säger Sven Fornlings tyske promotor Erol Ceylan lugnande till SVT Sport.

– Ett tag var vi oroliga att han behövde opereras och att man skulle behöva öppna skallbenet men han kommer att klara det här med hjälp av mediciner, säger Ceylan.

– Det har inte blivit en hjärnblödning vilket är en jävla tur egentligen och det är vi väldigt glada över, säger Fornlings manager Christoffer Cederblad.

Planen är att 30-årige Fornling ska skrivas ut från sjukhuset under måndagen och fortsätta rehaben i Malmö.

Här knockas Fornling i mästarfajten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här knockas Fornling i mästarfajten Foto: Aftonbladet

”Måtte gud vara med honom”

Vid en vinst i natt hade Fornling kommit närmare en match mot Badou Jack. Nu är framtiden desto mer oviss.

– Måtte Gud vara med honom och med tanke på att skadan är så pass allvarlig så kanske det är bäst att avsluta hans karriär. Det är några av de saker vi får diskutera när han blivit bättre. Nu får vi ägna oss åt Sven och stödja honom i den här processen och finnas där för honom, säger promotorn Erol Ceylan.

Läkarna har även ägnat omsorg åt att vårda såren runt ögat.

Ceylan är upprörd över att domaren inte stoppade matchen när Dominic Bösel skallade svensken i den elfte och sista ronden.

”Blödningen kommer inte från hjärnan utan från området bredvid”

– Det är från den skallningen som blödningen uppstår och där skulle domaren ha stoppat matchen, säger Ceylan och förklarar mer om blödningen.

– Blödningen kommer inte från hjärnan utan från området bredvid, det är svårt för mig som tysk att beskriva området på engelska, säger Ceylan.

Under måndagen ska Fornling genomgå en ny hjärnröntgen och förhoppningsvis bli utskriven.

– Det är snart jul han ska få åka hem och vila. Har man legat i ett camp i flera veckor så vill man bara hem. Han har en nyfödd son och familj och han vill nog bara hem och mysa och så får framtiden reda ut sig själv, säger managern Cederblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer