Sven Fornling vill möta Badou Jack efter VM-titeln. Foto: Bildbyrån

Fornling till SVT: ”Början på ett storvälde”

Uppdaterad
Publicerad

I går tog han hem IBO-bältet efter segern mot tyskarmeniern Karo Murat i Hamburg.

Nu hintar Sven Fornling om nya stormatcher i framtiden.

– Det har varit snack om alla de stora namnen, kanske mest Badou Jack, säger han till SVT Sport.

Sven Fornling fällde glädjetårar efter att han besegrade Karo Murat i galan i Hamburg på lördagskvällen och tog hem IBO-bältet.

När SVT Sport pratar med den nye världsmästaren, mindre än ett dygn efter segern, har han fortfarande inte hämtat sig helt.

– Jag har lite skallebank, men annars är läget toppen. Det här är fortfarande overkligt, jag kan inte riktigt förstå allt, säger han till SVT Sport.

Skakad i första rundan

Svensken tog över i fajten efter den andra rundan och vann på enhälligt domslut.

– Det började ganska förvånande för min del, jag fick in en bra höger som jag inte trodde var något speciellt, sedan såg jag att han hamnade i backen så jag visste att han var skakad. Då tänkte jag att jag lägger in en extra växel och försöker slå ut honom redan i första ronden, men då tappade jag greppet så han fick in en vänsterkrok, säger Fornling till SVT Sport.

– Båda låg på mattan i första rundan, men jag fick kontroll efter andra ronden och kände att jag hade vunnit, säger han.

”Början på ett storvälde”

30-åringen vill helst inte tala om framtiden, men medger att han inte nöjer sig här.

– Jag fått många frågor om det, det är många toppnamn som föreslagits, men nu ska jag bara fira jul med familjen och unna mig lite köttbullar och julsnaps. Men jag nöjer mig inte här, det här är bara början på ett storvälde.

Ingen specifik motståndare som du är sugen på att möta?

– Det har varit snack om alla de stora namnen, kanske mest Badou Jack eftersom han är svensk. Vi får se, jag är inte rädd för någon, jag vet vad jag har och backar inte för någon, bring it on.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.