Hall of Fame-boxarna om kriget: ”Ska försvara oss med all vår kraft”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen inleddes den ryska invasionen av Ukraina.

De meriterade boxarbröderna Wladimir och Vitalij Klytjko har uttalat sig om situationen.

– Det finns ingen tid att spilla. Ni måste agera nu för att stoppa den ryska invasionen med allt ni har. Om en timme eller imorgon kan vara för sent. Agera nu, stoppa kriget, säger Wladimir Klytjko i en video på Twitter.

De kraftiga explosionerna i olika delar av Ukraina inleddes under torsdagsmorgonen och fortsätter pågå. Den tidigare tungviktsmästaren Vitalij Klytjko, som numera är borgmästare i Ukrainas huvudstad Kiev, menar att han har planer att ta till strid för att försvara Ukraina mot den ryska invasionen.

”Det är redan ett blodigt krig”, säger Vitalij Klytjko, som också har en plats i boxningens Hall of Fame, i ITV:s program ”Good Morning Britain”.

Idrott och politik

50-åringen, som tillträdde posten som borgmästare 2014, har publicerat ett klipp på Instagram där han står med sin bror Wladimir Klytjko och pratar om invasionen.

”Finns ingen tid att spilla”

”Kriget har ingen vinnare eller förlorare. Jag vill bara säga att vi måste stå enade mot den ryska aggressionen. Låt det inte hända i Europa”, säger bröderna enligt ESPN:s översättning.

Den tidigare olympiske mästaren i supertungvikt Wladimir Klytjko uttalar sig nu i en video på Twitter.

– Det finns ingen tid att spilla. Ni måste agera nu för att stoppa den ryska invasionen med allt ni har. Om en timme eller imorgon kan vara för sent. Agera nu, stoppa kriget, säger Wladimir Klytjko.

KLIPP: Boxarbröderna: ”Tillsammans är vi starka – stötta Ukraina”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och politik

Mer i ämnet