Klara Svenssons sista match var i mars förra året. Foto: Bildbyrån

Boxaren Klara Svensson lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Klara Svensson avslutar karriären. Det har länge varit oklart om hon skulle fortsätta, men nu har hon alltså fattat ett beslut.

– Jag har inte hungern längre och jag vet att jag har gjort allt jag kan. Jag kan inte trolla mer, säger hon till Expressen.

Hon berättar även att hon inte fått någon stormatch som hon hoppats på, och inte varit lockad av mindre fajter.

– Det känns bra att ha tagit beslutet. Ibland är det lätt att lyssna på andras råd, men det är ändå jag som ska göra jobbet där i ringen. Jag måste lita på min magkänsla, och då känns det här rätt, säger hon till Expressen.

Hon vann WBC:s interimtitel i weltervikt mot Mikaela Laurén på Hovet 2016, och förlorade titelmatchen mot storstjärnan Cecilia Braekhus 2017.

– Matchen mot Braekhus är så klart den största, med alla titlar som stod på spel. Det var en milstolpe. Sedan var det så klart trist att jag inte hade en speciellt bra dag på jobbet den kvällen och förlorade. Men det var på den allra högsta nivån man kan boxas.

Klara Svensson gick totalt 20 proffsmatcher under karriären, och vann 18 av dem.

Fakta: Klara Svensson

Född: 15 oktober 1987 i Höllviken.

Smeknamn: The Swedish Princess.

Viktklass: weltervikt.

Proffsboxningsfacit: 20 matcher, 18 vinster varav sex på knockout.

Meriter som amatör: VM silver 2006, VM-brons 2008 och 2010, EM-silver 2007, EM-brons 2006, fem SM-guld, 105 matcher som amatör.

Aktuell: har bestämt sig för att avsluta boxningskarriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.