Klara Svensson drömmer om en returmatch mot Cecilia Bräckhus. Foto: Bildbyrån

Svensson ger det en månad – annars lägger hon av

Uppdaterad
Publicerad
Klara Svensson har inte boxats sedan i maj. Nu väntar hon på ett eventuellt returmöte mot Cecilia Braekhus, annars är karriären över.
– Jag var frustrerad efter förlusten mot henne, säger Svensson.

– Jag har ju inte officiellt lagt handskarna på hyllan. Jag har nära kontakt med min chef som jobbar för en match som är den enda som jag kan tänka mig att gå. Den ligger och skaver fortfarande. Det är mot Cecilia Braekhus, säger Klara Svensson.

18 proffsvinster

Svensson gick 105 matcher som amatör. Hittills har det blivit 20 som proffs, 18 av dem har hon vunnit.

– Det jobbiga med att sluta handlar inte om min identitet. Jag känner att jag är väldigt mycket annat än bara boxare. Utan det handlar snarare om att inte ha den där matchen att se fram emot, att inte gå in i tre månaders lidande och bara stänga av allt annat.

”Gjort det mesta man kan göra”

I ungefär en månad tänker hon vänta på ett datum för en returmatch, annars är en lång boxningskarriär över.

– Skulle det dra ut på tiden har jag väldigt många andra projekt på g, så får man kanske inse att jag har gjort det mesta man kan göra både som amatör- och proffsboxare och får kliva ut oskadad och med ett väldigt bra CV, säger Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer