Foto: Bildbyrån

Mikaela Laurén lägger av – ger rejäla kängor till Klara Svensson

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Laurén lägger handskarna på hyllan.

Det bekräftade boxningsstjärnan för SVT i dag – men på frågan om vad som krävs för att komma tillbaka in i ringen är hon tydlig:

– Att Klara Svensson går ner i pris och slutar tramsa, antingen vill hon fajtas eller inte, säger Laurén till SVT Sport.

I juni vann Mikaela Laurén mot ungerska Eva Bajic i en gala i Göteborg vilket beskrevs som hennes sista match som proffs. På tisdagen bekräftade boxerskan att karriären är över.

”Det gör ont. Väldigt ont, i både hjärta och själ. Nån gång måste man lägga handskarna på hyllan, innan det är för sent och när man fortfarande är på topp. Och jag vill ju ha barn...”, skriver 42-åringen på sin Instagram.

Till SVT Sport förklarar Laurén sina tankar bakom beslutet, och vad som krävs för att hon ska återvända igen.

– Nu är det verkligen slut, jag gick min sista match i juni. Klara Svensson utmanade mig precis som jag ville, jag hade gått och hoppats på matchen, men sedan begärde hon drömsummor. Nu finns det ingen anledning att skjuta på det, drömmatchen blir ju inte av. Varför ska jag riskera att inte få barn?

”Bara en ursäkt”

Laurén menar att Svensson använder ett möte med Cecilia Braekhus som en ursäkt för att slippa få till ett svenskmöte igen.

– Cecilia Braekhus lär inte vilja möta Svensson igen. Jag tror att det handlar om att hon inte vågar möta mig, säger Laurén.

Vad krävs för att du ska återvända?

– Att Klara går ner i pris och slutar tramsa, antingen vill hon fajtas eller inte. Eller vågar hon inte?

Enligt Mikaela har boxningen handlat om allt annat än pengar.

– Jag har aldrig gjort det för pengarnas skull. Jag har gjort det för utmaningen och ärans skull. Det är ett jättejobbigt beslut men någon gång måste man lägga handskarna på hyllan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.