Mike Tyson. Arkivbild. Foto: BILDBYRÅN

Mike Tyson tränar – överväger comeback

Uppdaterad
Publicerad

Mike Tyson har blivit 53 år gammal.

Men nu har han återupptagit träningen – och är sugen på att göra comeback.

– Jag ville komma i form för att kunna boxas välgörenhetsmatcher på tre eller fyra ronder, säger han.

53-årige Mike Tyson gick sin sista proffsmatch 2005.

Men nu har amerikanen, som under proffskarriären vann 50 av 58 matcher, åter börjat träna. Och han gör det inte bara för skojs skull, utan gör det med sikte på att komma i matchform.

– Jag vill gå till gymmet och komma i form för att kunna boxas välgörenhetsmatcher på tre eller fyra ronder. Jag vill göra välgörenhetsgrejer, samla in pengar, hjälpa hemlösa och drogberoende jävlar som mig själv, sade han nyligen i en Instagram Live-sändning med rapparen T.I, som citeras av flera utländska medier.

Har undvikit boxning

Han berättar i sändningen om hur träningen ser ut.

– Jag kör två timmars konditionsträning. Jag cyklar och springer på löpbandet i en timme och sedan lyfter lite lättare vikter, 250-300 gånger. Sedan startar jag dagen med boxningsgrejerna. Jag går in och slår på mittsarna (vadderade slagplattor som den man sparrar mot har) i 25-30 minuter. Och nu börjar komma i bättre kondition, säger han.

Tyson har i många år undvikit att köra hård boxningsträning. I flera intervjuer har han berättat att han inte vill riskera att ”den gamle Mike Tyson” ska komma tillbaka, vilket han fruktat ska ske om han börjar boxas igen.

Mike Tyson räknas som en av boxningsvärldens största genom tiderna. När han vann sin första tungviktstitel 1986 var han endast 20 år, fyra månader och 22 dagar – den yngste tungviktsmästaren någonsin. Han vann sina 19 första proffsmatcher på knockout, 12 av dem i första ronden.

ARKIV: Mike Tyson och Håkan Brock i tungviktsmötet (1984)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.