Foto: TT.

Muhammad Alis barnbarn debuterar i ringen

Uppdaterad
Publicerad

Morfar heter Muhammad Ali, nu gör Nico Ali Walsh debut som professionell boxare.

Frågan är om han kommer flyga som en fjäril och sticka som ett bi?

– Jag för vidare arvet från min morfar, säger Nico Ali Walsh.

Drygt 60 år efter att en 18 år gammal Cassius Clay, sedermera Muhammad Ali, debuterade som professionell boxare är det dags för hans barnbarn att göra samma sak.

Nico Ali Walsh, 20, är son till Muhammad Alis dotter Rasheda Ali och möter under lördagen Jordan Weeks i sin första proffsmatch.

– Det är extremt viktigt för mig att föra vidare hans arv, samtidigt som det är extremt viktigt för mig att bygga mitt eget, säger Nico Ali Walsh till SNTV.

”För vidare arvet från morfar”

Muhammad Ali vann 56 av sina 61 proffsmatcher, 37 av dem på knockout. Han var världsmästare i tungvikt tre gånger under sin karriär.

– För resten av världen kan det se ut som att jag för vidare arvet från den bästa boxaren som funnits, men jag ser det som att jag för vidare arvet från min morfar, vilket sätter lite press på mig. Men alla behöver press på sig för att göra stora saker, säger Nico Ali Walsh.

Även Muhammad Alis dotter Laila Ali hade en framgångsrik karriär och anses vara en av tidernas allra främsta boxare på damsidan. Hon gick 24 proffsmatcher och vann alla, varav 21 på knock.

Nico Ali Walsh läser just nu sista året på college med inriktning på affärsekonomi. Han kommer att tävla i mellanvikt sin proffsdebut på lördag.

Se intervjun med Nico Ali Walsh i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.