Hugo Santillan på bår efter att ha kollapsat i ringen. Foto: TT

Nytt dödsfall skakar boxningsvärlden

Uppdaterad
Publicerad

Boxningssporten skakas av ett nytt dödsfall, det andra på kort tid.
Argentinaren Hugo Santillan, 23, dog efter en match i Buenos Aires i lördags.
Santillan var avstängd att boxas efter en förlust i Tyskland – men avstängningen gällde inte i Argentina.

Efter den tragiska nyheten om att den ryske boxaren Maxim Dadashev avlidit i sviterna efter en match i fredags kommer nu en ny tragisk nyhet om dödsfall inom boxningssporten.

23-årige argentinaren Hugo Santillan dog efter att ha hamnat i koma en kortare tid efter matchen mot uruguanen Eduardo Javier Abreu. Efter matchen hölls han på benen av sina tränare, men föll till golvet och fick vård innan han fördes till sjukhus.

Matchen avgjordes i Buenos Aires i Argentina och det var organisationen WBC:s Latino Silvers lättviktstitel som stod på spel.

”Vi sörjer tillsammans med Hugos familj och vänner”, skriver WBC i ett uttalande.

Då Santillan förlorade en match i Hamburg så sent som 15 juni var han förbjuden av det tyska boxningsförbundet att tävla fram till 31 juli på grund av de skador han ådrog sig då. Men hans sista match blev redan 20 juli, då hans avstängning inte gällde i Argentina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer