Brittiskan Nicola Adams har förutom sina två OS-guld även tagit WBO:s mästarbälte. Foto: TT Nyhetsbyrån

Olympiska mästaren Nicola Adams tvingas sluta – rädd för att förlora synen

Uppdaterad
Publicerad

Hon skrev historia under OS i London. Men nu tvingas den brittiska boxaren Nicola Adams att lägga av på grund av rädslan för att tappa synen.

– Det är inte värt att skada min kropp mer än det förväntade, säger 37-åringen i ett uttalande.

Brittiskan Nicola Adams, 37, blev den första kvinnliga olympiska mästaren i boxning då hon vann flugviktsklassen i London 2012. En titel som hon också försvarade under Rio-OS 2016.

Året efter den andra guldmedaljen gick Adams upp och blev professionell boxare och så sent som i år vann hon WBO:s mästarbälte i flugvikt. Men några mer titlar kommer det inte att bli för Adams. Hon har nu valt att sluta på grund av rädsla för att tappa synen.

Brittiskan har under karriären fått många smällar mot ögat och har nu tvingats ta ett svårt beslut.

–Jag har blivit informerad om att om jag får ytterligare skador på mitt öga så kommer jag troligen att få kroniska skador och eventuellt permanent synförlust, säger Adams i sitt uttalande till Yorkshire Evening Post.

–Jag är oerhört hedrad att ha representerat vårt land – att vinna dubbla olympiska guldmedaljer och sedan WBO-mästerskapsbältet är en dröm som går i uppfyllelse. Men det är inte värt att skada min kropp mer än det förväntade.

Den 37-årige Adams avslutar därmed sin professionella karriär med ett resultat på fem vinster och en oavgjord.

Adams guldmedalj i Rio-OS 2016 gjorde att hon blev den första brittiska boxaren på 92 år som behöll en olympisk titel.

Arkiv: Se höjdpunkterna från Wallin-Fury (16 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.