Vänster: USA:s president Donald Trump hälsar på boxningslegendaren Roberto Duran. Höger: Jorge Masvidal får bältet av filmstjärnan ”The Rock”. Foto: TT

Masvidal vann unika UFC-bältet inför ögonen på Trump

Uppdaterad
Publicerad

Jorge Masvidal dominerade i nattens stora UFC-fajt mot Nate Diaz och vann det unika ”BMF-bältet”.
Men matchen fick ett snöpligt slut när läkaren satte stopp med två ronder kvar.
– Jag är chockad. Jag trodde inte att han skulle stoppa matchen, säger storstjärnan Diaz.

USA:s president Donald Trump besökte nattens stjärnspäckade UFC-gala i Madison Square Garden tillsammans med två av sina söner.

I huvudmatchen fick han se publikfavoriterna Nate Diaz och Jorge Masvidal göra upp om ett specialdesignat ”BMF-bälte” för att avgöra vem som är tuffast – vem som är sportens ”baddest motherf----r”.

Masvidal rivstartade och golvade Diaz med en armbåge tidigt i matchen. Storstjärnan såg stundtals ut att vara illa ute, men Diaz, välkänd för sin enorma kondition, kämpade sig envist kvar i matchen och verkade sakta skruva upp tempot.

Precis när den fjärde ronden av fem skulle börja bad ringläkaren att få undersöka ett stort sår ovanför Diaz högra ögonbryn. Han valde då att vinka av matchen vilket möttes av burop från publiken.

Båda bad om returmöte

Masvidal tilldömdes därför segern via teknisk knockout.

– Jag är inte läkaren här så bua inte åt mig. Jag sade precis åt Nate att vi måste mötas igen. UFC, se till att det händer. Det måste bli ett returmöte, sade Masvidal efteråt.

Diaz svarade direkt:

– Jag är ute efter dig. Låt mig läka ihop lite så kör vi igen.

UFC:s president Dana White säger att hans magkänsla var att läkarens beslut var förhastat, men att han senare ändrade uppfattning.

– Först tyckte jag att matchen borde ha fortsatt, men när jag träffade Nate efteråt och såg honom på nära håll förstod jag varför den stoppades, säger han.

Blandade reaktioner mot Trump

Den riktiga presidenten Donald Trump – god vän med Dana White sedan många år tillbaka – möttes av blandade reaktioner från publiken i arenan som både jublade och buade på olika håll.

Tidigare i veckan gick Trump på en baseball-match i Washington och blev kraftigt utbuad samtidigt som publiken skanderade ”Fängsla honom!” (Lock him up).

Hollywood-skådisen Dwayne ”The Rock” Johnson var med i buren och delade ut det unika BMF-bältet till segraren Jorge Masvidal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer