Foto: TT Nyhetsbyrån

Otto Wallin slår ifrån sig kritiken inför storfajten

Uppdaterad
Publicerad

Den förre detta världsmästaren Anthony Joshua har kritiserat sin landsman Tyson Fury beslut att gå upp i ringen mot Otto Wallin.

Joshua kallade Wallin en fajter på en ”lägre nivå”, något Wallin nu slår ifrån sig.

– Jag bryr mig inte allt för mycket. Jag vet att jag är på deras nivå, säger svensken till BBC.

Den 14 september smäller det. Svensken ställs mot Tyson Fury i den största matchen i tungviktarens karriär. Men Wallin och Fury har fått kritik från en före detta världsmästare.

– Fury går upp mot Wallin och ingen pratar om det. Jag fajtades mot Wallin som amatör, sade Anthony Joshua i en tidigare intervju med The Sun.

Och han slutade inte där:

– Fury är en av de bästa boxarna i världen – han borde inte gå upp mot den här typen av boxare. Jag kan inte gå en match mot Wallin. Jag tror aldrig att jag skulle kunna gå upp mot en tungviktare på en lägre nivå.

Men Otto Wallin verkar inte märkbart påverkad av kritiken.

– Jag har inte varit på elitnivån i matcher men jag har sparrats mot de stora namnen och jag vet att jag är på deras nivå. Anthony Joshua, Kubrat Pulev, Adam Kownacki, Jarrell Miller, massvis av killar och jag vet att jag är på deras nivå, säger Wallin till BBC Sport.

Förbereder sig i New York

Inför Wallins första match i Las Vegas förbereder sig svensken flitigt i ett privat gym i New York. Svensken ses av många som en lågrisk-språngbräda för Fury sett till faktumet att britten har en returmatch mot WBC tungviktsmästaren Deontay Wilder under 2020.

– Det här är ögonblicket jag har drömt om sen jag började med boxning när jag var 15. Jag har förberett mig för detta, nu är det bara att jag möter det bästa motståndet jag någonsin ställts inför, säger Wallin till BBC.

Trots oddsen emot honom så går Otto Wallin in i matchen med en bra känsla.

– Jag har stort förtroende för mig själv och min arbetsförmåga. Jag har jobbat länge och drömt om detta länge. Nu är stunden äntligen här och jag måste försöka att grabba tag i ögonblicket med båda händerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.