Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boxaren Patricia Berghult är tillbaka på vinnarspåret efter seger i Örebro. Foto: Nerikes Allehanda

Boxaren Patricia Berghult tillbaka på vinnarspåret: ”Jag tillhör toppen”

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Patricia Berghult är tillbaka på vinnarspåret.

Efter att ha förlorat sitt världsmästarbälte i höstas tog hon i dag karriärens 16:e seger på 17 proffsmatcher.

– Jag tillhör toppen och hoppas på en titelmatch härnäst, säger hon till SVT Sport.

Berghult och hennes team har sökt med ljus och lykta efter ett namnkunnigt motstånd, men den där riktigt stora matchen man letat efter har uteblivit.

I stället blev det 47-åriga argentinskan Maria Elena Maderna som stod för motståndet – sex ronder i weltervikt vid lördagens boxningsgala i Örebro. Visserligen en före detta världsmästare med mer än dubbelt så många proffsmatcher som Berghult, men ändå en boxare vars bäst före-datum har passerat.

Och det syntes.

”Hon ville inte fortsätta”

Berghult gick på offensiven direkt och satte ett högt tempo som gjorde att Maderna inte orkade hänga med. Skånskan fick in flera rena träffar och efter två ronder där 28-åringen utklassat sin motståndare valde argentinskan att kasta in handduken och tacka för sig.

Maderna hänvisade till att boxarna skallade ihop två gånger, men eftersom hon vägrade att fortsätta vann svenskan via teknisk knockout.

– Det är aldrig kul när någon avbryter på grund av skada, men jag vet inte hur skadad hon egentligen var. Jag tror att det handlade om att jag träffade med några hårda slag och var i kontroll. Hon ville inte fortsätta, säger Berghult till SVT Sport.

”Hoppas på något stort”

Patricia Berghults nya matchfacit lyder 16-1. Hennes enda förlust i karriären kom i Liverpool i september förra året när hon satte sin VM-titel på spel mot en annan världsmästare i form av brittiskan Natasha Jones som då vann på poäng och lämnade med två bälten i superweltervikt.

Nu hoppas Berghult på nya titelmatcher framöver.

– Jag hoppas på en titelmatch inom kort, att det blir något stort. Vi hade en match på gång mot Terri Harper (världsmästare i superweltervikt, reds anm), men hon valde att möta Cecilia Braekhus i stället. Så jag jobbar vidare för att vara ännu bättre till nästa titelmatch.

ARKIV: Boxaren Patricia Berghult världsmästare: ”Jag ska sova med bältet” (28 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.