Erik Skoglund är förd akut till sjukhus efter ett sparringpass i Nyköping. Foto: Bildbyrån

Proffsboxaren Erik Skoglund akut till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Svenske proffsboxaren Erik Skoglund fördes akut till sjukhus efter ett sparringpass hemma i Nyköping under fredagkvällen.

– Jag vet inte hur allvarligt det är och i nuläget är det bäst att inte spekulera, säger stallchefen Nisse Sauerland till Aftonbladet.

Det är just nu oklart vad som har hänt Erik Skoglund.

– Vi kan tyvärr knappt säga någonting alls just nu. Jag har inte mer information än att Erik efter träning, som innehöll sparring, fördes till sjukhus. Det är Nisse Sauerland (promotor och stallchef för Eriks del av Team Sauerland) som är i kontakt med Johan Skoglund. Jag väntar på en uppdatering från Eriks familj via Nisse. Innan dess kan jag inte kommentera saken eller spekulera i vad som har hänt, säger Ed Roff på Team Sauerland till Södermanlands Nyheter.

Skoglund förlorade nyligen sin första match som proffsboxare mot britten Callum Smith på poäng i september.

Han skulle boxats en WBC-silvertitelmatch i december mot Rocky Fielding men som blev uppskjuten. Istället väntar troligtvis i januari eller februari nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.