Erik Skoglund drabbades av en hjärnblödning 2017. Foto: Bildbyrån

Skoglund hoppas fortfarande på comeback: ”Bara läkarna kan stoppa mig”

Uppdaterad
Publicerad

I december förra året svävade Erik Skoglund mellan liv och död efter att ha drabbats av en hjärnblödning. Men trots det hoppas den svenske boxaren på en comeback.

– Det är bara läkarna som kan stoppa mig, säger Skoglund till SVT Sport.

Erik Skoglund tränar fem-åtta pass i veckan och berättar att det sakta men säkert går framåt.

– Jag är absolut inte avskräckt och älskar boxning precis lika mycket som förut, säger Erik Skoglund till SVT Sport.

Den svenske proffsboxaren, som drabbades av en hjärnblödning för nio månader sedan, har fortfarande förhoppningar om att komma tillbaka till boxningen.

– Jag har inte bestämt mig än, framtiden får utvisa. Jag kommer att mötas av motstånd för en comeback, både av familj, vänner och av andra men skulle det finnas en möjlighet för comeback så tar jag den gärna. Det är bara läkarna som kan stoppa mig, men så klart lyssnar jag på familj och vänner.

Det var i december 2017 som Skoglund föll ihop under ett träningspass hemma i Nyköping. Han fördes akut till sjukhus och försattes i koma efter operation. Förbundsläkaren Sanna Neselius spådde att karriären skulle vara över för svensken.

– Det är helt uteslutet. Det går inte att fortsätta att boxas efter att ha fått en så här allvarlig komplikation, sa Neselius till SVT Sport då.

I mitten på januari i år fick Skoglund lämna sjukhuset och har sedan dess rehabat på hemmaplan i Nyköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.