Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nebil Ibrahim skulle inte byta en OS-framgång i sommar mot något annat inom boxning, inte ens ett WBC-bälte. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Nebil Ibrahim: ”WBC är ingenting jämfört med en OS-medalj”

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Nebil Ibrahim har en kvotplats till OS i Paris nästa sommar.

Ett guld där ser han som större än allt.

– Att ha ett WBC-bälte och tjäna miljoner är ingenting mot att ha en OS-medalj.

I somras säkrade Nebil Ibrahim, 23, en kvotplats till sommarens OS i Paris genom en seger och ett EM-brons i 57-kilosklassen.

– Det är den störta tävlingen för någon idrottare, att få delta på ett OS och alla drömmer om det, men det är få som når dit. Så att få vara en av de 18 boxarna i hela världen som får vara med på ett OS är helt fantastiskt, säger Ibrahim till SVT Sport.

Proffsboxning har aldrig varit ett alternativ för dig?

– Nej, det finns inte på kartan, att ha ett WBC-bälte och tjäna miljoner är ingenting mot att ha en OS-medalj, i min värld i alla fall, säger han och fortsätter:

– Det är det största, de som både har en medalj och ett bälte säger samma sak, att medaljen är mer värd än bältet.

Ibrahim har en kvotplats, som innebär att SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) kan välja att skicka en annan boxare om de anser att den skulle ha bättre chans än Ibrahim när spelen närmar sig.

Allt tyder på att han kommer att åka, och målet är högt satt.

– Att bara få vara med på OS är stort, men jag ser ändå att jag har stor medaljchans. Min målbild är att ta medalj, helt uppriktigt sagt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.