Otto Wallin är besviken på hur presidenten i hans nya hemland har hanterat pandemin. Foto: Bildbyrån

Svenske boxaren kritiserar Trump: ”Som att ha en diktator”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske boxaren har varit i det hårt drabbade New York under hela coronapandemin och även själv varit smittad. I en intervju med Aftonbladet riktar han skarp kritik mot landets president Donald Trump.

– Det värsta är att han tystar ner sina egna experter. Då blir det som att ha en diktator, säger han.

Otto Wallin, 29, tog ett nytt kliv i karriären då han i september förlorade en jämn match mot världsstjärnan Tyson Fury. Han bor nu i New York och det är också där han har varit isolerad under coronapandemin.

Han har själv varit sjuk, utan några allvarligare symptom, och på hans gym har två i personalen avlidit i covid-19.

Corona och idrott

– Alla man känner här berörs på ett eller annat sätt. Jag har själv förlorat folk i min närhet. Två killar från mitt gym har dött, säger Wallin till Aftonbladet.

Länge fick man knappt alls röra sig utanför hemmet, men nu har man lättat lite på restriktionerna i New York. Wallin tycker inte att president Donald Trump har hanterat krisen på ett bra sätt.

– Trumps agerande i den här krisen har varit under all kritik. Han sparkar mot allt och alla och skyller ifrån sig. Det är aldrig hans eget fel. Men det värsta av allt är att han tystar ner sina egna experter, de som verkligen kan något, som håller sig till fakta och kan berätta hur det verkligen ligger till. Då blir det ju som att ha en diktator, säger han.

KLIPP: Kolla in tipsen som gör att du klarar tristessen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet