Adrian Granat gör comeback i boxningsringen. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Trots löftet – Adrian ”Gäddan” Granat gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan sade Adrian Granat att det var noll procents chans att han skulle göra comeback.

Men nu har han ändrat sig.

I oktober ska ”Gäddan” upp i ringen igen.

– Jag längtar, säger han.

När Adrian ”Gäddan” Granat 2018 lade av efter 17 matcher hade vunnit 15 – varav 14 på knockout.

Efter det beskedet har den 29-årige tungviktare fått många erbjudanden om att återvända till sporten, berättade han för SVT Sport i fjol – då han dock försäkrade att han inte var sugen på att göra det.

– Jag har tackat nej till allting. Det finns ingen chans. Noll procent. En gång i tiden älskade jag den här sporten, men jag vill inte riskera min hälsa om jag inte brinner för det. Och jag har tappat lusten helt enkelt, sade han då.

Kontrakt med promotor

Men nu har han kommit på andra tankar. Han ska nämligen göra comeback. I ett pressmeddelande, som citeras av flera olika medier, berättar han att han skrivit ett kontrakt med en promotor över två matcher, varav den första ska gå i Istanbul i oktober.

– De senaste månaderna har jag steppat upp träningen rejält. Vikten är 107 kg muskler och jag känner mig starkare än någonsin. Jag är definitivt inte färdig med boxningen och har mycket mer att ge. Jag är en född krigare och jag längtar efter att gå upp i ringen igen, säger han, och förklarar hur suget har kommit tillbaka:

– För några månader sen blev jag övertalad att gå några ronders sparring. Något djupt inom mig tände till igen. Jag har hållit på med boxning under hela mitt liv, jag har det i blodet.

KLIPP: Mike Tyson-klippet som har setts över 30 miljoner (20 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.