Svenske tungviktaren ska upp i ringen igen, mot amerikanen Travis Kauffman.

Wallin går upp i ringen efter tio månader

Uppdaterad
Publicerad

Svenske tungviktaren Otto Wallin är tillbaka i ringen den 15 augusti. Då möter han den välmeriterade amerikanen Travis Kauffman. Detta tio månader efter den tuffa matchen mot världsmästaren Tyson Fury, där Wallin förlorade, men stod alla tolv ronderna ut.

Matchen mot Kauffman kommer att gå i Connecticut på den amerikanska östkusten inför tomma läktare.

Otto Wallin är taggad efter ett längre uppehåll, där han fick mycket beröm för insatsen mot Tyson Fury.

– Det ska bli otroligt skönt att få komma upp i ringen igen. Det har varit ett händelserikt år för mig sedan jag mötte Tyson Fury, men äntligen får jag boxas igen, säger Otto Wallin i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Jag har haft turen att trots pandemin kunna köra bra träning här i New York. Jag är redan i kanonform och jag tycker också att jag utvecklats sedan matchen mot Fury. Nu blir det hårdkörning och mycket sparring, och jag kommer vara redo den 15 augusti, säger Wallin som bara förlorat en match som proffs, och har vunnit 13 segrar på knockout.

Motståndet är dock inte att leka med. Travis Kauffman har under sina 14 år som proffs vunnit 32 av 35 matcher.

KLIPP: Otto Wallin tränar på i ett nedstängt New York (27 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.