Foto: TT

Wallin tillbaka – mycket står på spel: ”Skulle vara ett enormt steg bakåt”

Uppdaterad
Publicerad

Ett år efter tolvrondaren mot Tyson Fury, som Otto Wallin förlorade på poäng, är det på lördagsnatt återigen dags för svensken att kliva in i ringen. En match som är av största betydelse.

– Skulle något gå fel här skulle det vara ett enormt steg bakåt för mig, säger Wallin till SVT Sport.

Trots förlusten mot Tyson Fury förra hösten hyllades Otto Wallin stort. Det har bidragit till att han blivit uppskriven inför matchen på lördag.

– Nu har världen fått upp ögonen för mig och jag har bra momentum från den matchen. Det är viktigt att jag gör bra ifrån mig här. Skulle något gå fel här skulle det vara ett enormt steg bakåt, säger Wallin.

Motståndaren på lördag är den meriterade 34-årige amerikanen, Travis Kauffman. För Otto Wallin har det senaste året tagit honom till nya nivåer.

– Jag känner mig minst lika och jag tycker att jag utvecklats mycket under den här tiden. Jag lärde mig mycket av Fury-matchen så förhoppningsvis är jag ännu bättre nu.

”Hade ju önskat att min tränare kunde lite mer svenska”

Wallin hoppas att han redan vid seger på lördag kan få en titelmatch, även om han vet att det kan dröja längre än så.

– Det finns ingen mästare som skulle behöva skämmas för att möta mig, det känns bra. Helst hade jag gått en titelmatch i nästa match. Men det är nog ett par matcher bort, världsmästarna är upptagna med att boxas mot varandra.

Matchen på lördagkommer äga rum i Connecticut, strax norr om Otto Wallins hemstad New York. Den senaste tiden har Wallin fått bästa tänkbara sparring, då han tränat tillsammans med två obesegrade tungviktare.

Matchen på lördag kommer att ske utan publik.

– De säger att det är en arena som vanligtvis tar 10 000 människor, så jag hoppas att de blockat av en del så det inte är ett stort eko hela tiden.

– Det kommer vara speciellt att höra den andra killens tränare och han kommer höra min tränare. Jag hade ju önskat att min tränare kunde lite mer svenska, då hade vi kunnat komma undan med det ganska bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.