Visa alla (2)

Wallin tog hem EU-titeln inför jublande hemmafans

Hemmaboxaren Otto Wallin vann det helsvenska tungviktsmötet om EU-titeln med Adrian ”Gäddan” Granat i Sundsvall. Domaren sträckte armen i luften på Wallin klockan 00.35. – En otroligt stor dag för mig, säger han till SVT Sport.

I den åttonde ronden fick ”Gäddan” Granat in ett par tunga träffar och lite vittring på Wallin som då ledde på poäng men det räckte inte. Det var Wallin som var den drivande boxaren och matchen blev inte alls så spännande som man på förhand hade trott.

När matchen var slut sträckte Wallin armarna i luften för att visa domarna att han vunnit.

– Viktigast var att jag fick segern och det lyckades jag med, det var fantastiskt kul, säger Wallin till SVT Sport.

På slutet återstod endast en knock från Granats sida för att kunna vinna matchen men Wallin gick inte att komma åt. Granat forcerade hårt i den tolfte och avslutande ronden men Wallin höll i från.

– Jag rörde mig bra och lyckades undvika hans tunga slag och slå honom i kroppen så han lugnade ner sig lite.

Starkt publikstöd för Wallin

Publiken hejade på Wallin med talkörerna ”Otto Wallin, Otto Wallin”.

Sundsvallssonen Otto Wallin är obesegrad som proffs med 20 raka segrar varav 13 på knockout. Rivalen Adrian Granat har vunnit 15 av sina 17 matcher varav 14 på knockout. Kvällens vinst är en språngbräda för Wallin till en större match, kanske om Europatiteln.

Boxningskännaren Olof Johansson räknar kvällens match som den största mellan två svenska boxare sedan Paolo Roberto och Armand Krajnc gjorde upp om WBO:s världsmästarbälte i mellanvikt 2001.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer